Evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosii

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 1 Aug 2013 | 36030 vizualizari

 

Am vazut la Dia si tare mult mi-a placut, asa ca am facut si eu, dar cu ce am avut in casa.
Cum de la un timp nu-mi lipseste dovlecelul, ca s-au facut multi la tara, m-am gandit ca ar fi buna combinatia vinete - dovlecel si nu m-am inselat.
Multumesc, Dia, pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare
  • 1 dovlecel crud
  • 2 rosii
  • 7 felii de bacon
  • 50 gr cascaval Desenvis de la Delaco
  • busuioc maruntit
  • piper
  • sare
  • ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosii:

Am spalat vanata bine si am feliat-o pe lung, in 8 felii, fara a-i indeparta coaja.

Am uns feliile cu ulei de masline pe o parte si pe alta si le-am pudrat cu sare, busuioc si piper,

Dovlecelul l-am curatat de coaja, se putea si cu coaja, dar eu am preferat fara si l-am feliat pe lungine in sapte felii subtirele.

Am feliat si baconul si am asezat feliile de dovlecel si bacon printre cele de vinete

Rosiile spalate le-am feliat pe rotund si le-am introdus in evantaiul format.

Usturoiul l-am curatat si l-am taiat marunt, apoi l-am presarat printre feliile de la evantai.

Am asezat evantaiul intr-o forma de yena cu capac si am dat la cuptor pentru o ora la 180 grade, apoi am scos vasul din cuptor, am scurs lichidul care s-a format si am asezat felii de cascaval deasupra.

Am dat din nou vasul la cuptor, dar cu focul stins si am lasat cateva minute pana s-a topit cascavalul si s-a prelins printe feliile de legume.

A iesit o bunatate!

 

TIPS-URI

1

Usturoiul se poate pisa si se vor unge feliile de vinete cu el

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Corinuta 1

25.08.2013, 14:59

Tare-mi plac vinetele la cuptor, iar combinatia asta este excelenta

LUK 1

25.08.2013, 16:21

mm ce bine arata!

-Licurici- 1

06.07.2015, 08:24

ce bun trebuie sa fie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sticksuri de cascaval pane cu sos BBQ